RAHSIA KEHEBATAN HABBATUS SAUDA' & ZAITUN YANG ANDA TIDAK TAHU

Habbatus Sauda di gunakan secara tradisional untuk beberapa keadaan dan mempunyai banyak kelebihan. Ia juga dikenali sebagai Kalonji dan MED al- barakah (nama bahasa Arab). Ianya terbukti mampu merawat kanser dengan berkesan.

Firman Allah SWT:


” Demi (buah) Tin dan (buah) Zaitun. Dan demi Tur Sina (Bukit Sinai). ” (Surah Al-Tin :1-2)

Minyak zaitun mengandungi sejenis antioksidan yang merangsang kesihatan dan meningkatkan tahap sistem immunisasi badan. Minyak zaitun juga mampu melambatkan proses penuaan, menghalang keracunan serta membantu sistem penghadaman.

Didalam Al Quran, buah zaitun disebut sebanyak 7 kali di mana sebanyak 2 kali, ia disebut bersendirian dan 5 kali lagi ia digambarkan dalam Al Quran bersama dengan buah-buahan lain seperti tamar,delima, anggur dan buah tiin. Gambaran ini menunjukkan betapa banyaknya khasiat buah zaitun sepertimana buah-buahan lain yang mendatangkan kebaikan kepada kehidupan manusia sejagat.

Allah Ta’ala menyebutkan minyak zaitun sebagai minyak dari pohon yang diberkahi. Ini tertera dalam Surah An-Nuur ayat 35.

Juga di firman-Nya yang lain, Allah menyebutkan:

وَشَجَرَةً تَخْرُجُ مِنْ طُورِ سَيْنَاءَ تَنْبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِلْآكِلِينَ

“Dan pohon yang keluar dari Thursina, yang menghasilkan minyak dan menjadi lauk (kuah) bagi orang-orang yang makan.” (Surah Al-Mu’minuun, 23: 20)

Kemudian dalam hadis di Sunan At-Tirmidzi, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam bersabda:

كُلُوا الزَّيْتَ وَادَّهِنُوا بِهِ فَإِنَّهُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ

“Makanlah az-zayt (buah zaitun), dan jadikanlah ia sebagai minyak, kerana ia dari pohon yang diberkahi.” (Sunan At-Tirmidzi, no. 1851, 1852)

Khasiat Minyak Zaitun & Habbatussauda

Minyak Zaitun dan Minyak Habbatussauda adalah dua khazanah alam dari tumbuh-tumbuhan yang dikurniakan oleh Allah SWT kepada umatnya sebagai jawapan kepada pelbagai permasalahan kesihatan. Khasiatnya telah diketahui ramai sejak berkurun lamanya dan diperakui keberkesanannya oleh sarjana perubatan pada hari ini. 

Lebih menariknya lagi, kedua-dua hadiah alam ini turut disebut sebagai pemakanan sunnah, amalan pemakanan yang di amalkan oleh junjungan besar Nabi Muhammad SAW, untuk diwarisi oleh manusia sejagat. Keistimewaan kedua-duanya turut disebut di dalam Al-Quran dan Hadith.

Untuk berkongsi manfaat dan khasiat zaitun dan habbatussauda ini kepada seluruh masyarakat, kami telah mengambil inisiatif bagi menghasilkan produk HABBATUN gabungan antara habbatussauda dan Minyak Zaitun dalam bentuk cecair yang mudah untuk dibawa dan dimakan.

JOM TONTON VIDEO REAL TESTIMONI HABBATUSSAUDA DAN MINYAK ZAITON

jom lihat apa kata pengguna

jom lihat apa yang akan anda dapat

jaminan wang dikembalikan

JAMINAN PRODUK ASLI 100%

PERCUMA GARAM BUKIT

KHASIAT GARAM BUKIT

PERCUMA KINOKI

KELEBIHAN KINOKI

PERCUMA penghantaran

risau barang tak sampai?

Jangan risau kami ada sediakan cod. barang sampai baru bayar... 😉

dapatkan habbatun sekarang juga!!!

PILIHAN PAKEJ

FA RIMBUN KUKUH GLOBAL

Copyright © 2021 | Habbatun.com